More
    HomeSTUDY MATERIALPythonPython Programming Special Quiz Answer 2020

    Python Programming Special Quiz Answer 2020

    Published on

    Disclaimer for ReGyan

    If you require any more information or you have any problem regarding Copyright or have any questions about our site’s disclaimer, please feel free to contact us by email at hello@regyan.com.

     


    Disclaimers for ReGyan

    All the information on this website is published in good faith and for general information and educational purpose only. ReGyan does not make any warranties about the completeness, reliability, and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (regyan.com), is strictly at your own risk. will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.

    Python Programming Special Quiz Answer 2020 is given below.

    Q:1. Which function is used to get rid of the blank spaces on the left?

    1. strip()

    2. left()

    3. rstrip()

    4. lstrip()




    Answer- 4. lstrip()

    Q:2. How is a line, or a group of lines related to the rest of the program?

    1. square brackets []

    2. indentation

    3. braces {}

    4. parentheses ()

    Answer: (b) indentation

    Q:3. if statement along with an else statement in Python is called ______ statement.

    1. elif

    2. elseif

    3. elsif

    4. ifelse

    Answer: 1. elif

    Also See:- Computer Science and Engineering Junior Research Fellowship 2020

    Q:4. We have an empty dictionary declared as dict = {}. Which of the following is correct way to add key-value pairs in it.

    1. dict[‘value’] = ‘key’

    2. dict[‘key’] = ‘value’

    3. dict.append(‘key’)=’value’

    4. None of the above




    Answer: – 2. dict[‘key’] = ‘value’

    Q:5. What does the following Python3 code do? (using python 3.X version) n = int(input(‘Enter a number?’))
    i = 1
    while i <= n:
    i = i+1
    print (i)

    1. Print all integers from 1 to n

    2. Print all integers from 1 to n-1

    3. Print all integers from 2 to n

    4. Print all integers from 2 to n+1

    Answer: – 4. Print all integers from 2 to n+1

    Q:6. Assume that the “min” function computes the minimum of two values, and “max” function computes the maximum of two values. Let x1, x2, x3 and x4 be 4 distinct integers. What can you say about the following program (using python 3.X version):
    y1 = min(x1, x2)
    y2 = min(x3, x4)
    y3 = max(y1, y2)




    1. y3 is the largest integer among x1, x2, x3, x4.

    2. y3 is either the largest or the second largest integer among x1, x2, x3, x4.

    3. y3 is either the second largest or the third largest integer among x1, x2, x3, x4.

    4. y3 is the third largest integer among x1, x2, x3, x4.

    Answer: – 3. y3 is either the second largest or the third largest integer among x1, x2, x3, x4.

    Q:7. Select the correct alternative for special method __init__ in python –

    1. Is used to create a new object for a class

    2. Only one constructor is allowed per class

    3. Uses default arguments

    4. All of the above

    Answer: – 4. All of the above

    Q:8. A class can inherit attributes and methods from another class, this another class is then called –

    1. subclass

    2. superclass

    3. childclass

    4. heirclass




    Answer: – 2. superclass

    Q:9. The readlines() method returns ____________

    1. str

    2. a list of lines

    3. a list of single characters

    4. a list of integers

    Answer: – 2. a list of lines

    Q:10. In recursion,

    1. Absence of base condition can cause infinite loop

    2. There can be more than one base cases

    3. Both 1 and 2

    4. None of the above




    Answer: – 3. Both 1 and 2

    That’s all for the Python programming special quiz answer. if you have any questions, please comment down below, we will try to answer with in the first 24 hours. I hope you liked this content.

    Latest articles

    GlobalLogic .NET DEVELOPER 2022 Apply Now

    About GlobalLogic GlobalLogic .NET DEVELOPER 2022 is now available, Interested candidates can apply from the...

    Zeta Mobile Internship 2022 Apply Now

    About Zeta Zeta Mobile Internship 2022 is now available for 2023 and 2024 passing out...

    Texas Instruments Application Developer 2022 Apply Now

    About Texas Instruments Texas Instruments Application Developer 2022 is now open for all the freshers...

    NXP Embedded Software Engineer 2022 Apply Now

    About NXP NXP Embedded Software Engineer 2022 is now available so all interested candidates can...

    More like this

    GlobalLogic .NET DEVELOPER 2022 Apply Now

    About GlobalLogic GlobalLogic .NET DEVELOPER 2022 is now available, Interested candidates can apply from the...

    Zeta Mobile Internship 2022 Apply Now

    About Zeta Zeta Mobile Internship 2022 is now available for 2023 and 2024 passing out...

    Texas Instruments Application Developer 2022 Apply Now

    About Texas Instruments Texas Instruments Application Developer 2022 is now open for all the freshers...